DECLARAȚIE // Republica Moldova va continua cooperarea strânsă cu NATO

Republica Moldova va continua cooperarea strânsă cu NATO pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate. Țara noastră are nevoie de sprijinul blocului Nord-Atlantic în situația în care avem un război la hotar. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la TVR Moldova, scrie Radiomoldova.md

„Vom continua cooperarea, este interesul nostru să avem o interoperabilitate foarte bună și militarii noștri să capete o experiențe necesare în care participă la misiuni internaționale și sunt bine apreciați sunt perspective de colaborarea și trebuie să colaborăm, în special, în situația când avem un război la hotar. Lumea tot mai mult asociază țările care sunt membre a NATO cu stabilitatea”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că, la Summitul NATO de la Vilnius din acest an a fost semnată o declarație comună a aliaților care vizează, inclusiv, Republica Moldova. În declarație se menționează că NATO cere Rusiei să-și retragă trupele staționate ilegal în regiunea transnistreană. De asemenea, alianța și-a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share