Politică

DECLARAȚIE // Terenul pentru manevră al analiștilor care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui s-a restrîns

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PSRM, Gaik Vartanean susține că: “Terenul pentru manevră al analiștilor și a posturilor de televiziune care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui și să o răsfrîngă asupra Parlamentului, s-a restrîns., transmite Telegraph.md

Curtea Constituțională a respins cererea Maiei Sandu și a partidul ei de a permite Parlamentului să se autodizolve.

Acest lucru era de așteptat. Să ceri UE să inventeze articole în Constituție a fost o încercare nesăbuită a președintelui de a evita unele responsabilități.

Curtea Constituțională a confirmat că există doar două motive constituționale pentru dizolvarea Parlamentului – în cazul imposibilității formării Guvernului în 45 de zile sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 90 de zile.

Terenul pentru manevră al analiștilor și a posturilor de televiziune care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui și să o răsfrîngă asupra Parlamentului, s-a restrîns.

Ei vor fi nevoiți să vorbească despre un singur actor politic de la care se așteaptă să clarifice situația și să ia măsuri pentru a depăși criza politică și guvernamentală.” spune Vartanean.

Citește și: NEWS ALERT // Republica Moldova va primi câteva sute de mii de doze de vaccin Sputnik V

loading...

Comments are closed.