Alte știri

DECLARAȚIE // Vaccinarea în Moldova nu trebuie să fie obligatorie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie. Cine va dori, se va vaccina, cine nu – nu Declarația a fost făcută de șeful statului în exercițiu, Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Igor Dodon răspunde”, transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

El a menționat că nu este de acord cu vaccinarea forțată a oamenilor. ”Vaccinarea trebuie să fie și va fi neobligatorie. Cine va dori, se va vaccina, cine nu, nu”, a subliniat Igor Dodon. Potrivit lui, deocamdată nu putem spune exact cînd vaccinul împotriva COVID va apărea în Moldova, dar cu siguranță nu va fi în țara noastră pînă la finele acestui an.

”La sfîrșitul lunii decembrie voi pleca la Moscova și voi discuta cu colegii ruși despre asta. Sînt sigur că dacă noi cîștigam alegerile prezidențiale, puteam în regim de urgență să primim acest vaccin. Vedem că în Rusia începe vaccinarea în masă. Voi vorbi cu colegii ruși și sper că nu și-au schimbat poziția și vor fi de acord să ne ofere și nouă vaccinul”, a declarat Igor Dodon Totodată, șeful statului a menționat că nu cunoaște prețul vaccinului împotriva COVID. ”Știu că pentru anumite categorii de cetățeni vaccinul trebuie să fie gratuit. Ideal ar fi să fie gratuit pentru toți. Știu că vaccinul rusesc costă 5.000-6.000 de ruble rusești. Cred că statul poate găsi 10-15 milioane de dolari pentru a procura vaccinul pentru toți cetățenii și a-l oferi gratuit”, a subliniat Igor Dodon.

Ion Ceban: Siguranța copiilor, pusă pe primul loc

loading...

Comments are closed.