Alte știri

DECLARAȚIE // Vlad Plahotniuc sună personal judecătorii și procurorii: „Ori iei banii, ori îți rupem gâtul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prședintele RM, Igor Dodon a dat unele explicații în privința situației politice după plecarea recentă a deputaților din fracțiunea PDM, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Șeful statului afirmă că ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc aplică presiuni în domeniul justiției, la nivel de judecători pentru ca dosarele sale să fie stopate. Dovadă acestor fapte sunt recentele cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul judecătorilor Curții de Apel Chișinău, în ajunul examinării deciziilor de arest al lui Vlad Plahotniuc, din prima instanță. În acest mod fiind blocate ședințele, respectiv și evaluarea dosarelor lui Plahotniuc.

Dodon afirmă că judecătorii sunt șantajați la nivel financiar și amenințați cu violență și atentarea la integritatea fizică. Astfel, pentru această situație soluția ar fi ca judecătorii corupți și alți demnitari din justiție să fie trași la răspundere.

„Judecătorilor și procurorilor li se spune: ori luați banii, ori vă rupem gâtul”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii săptămânale „Președintele răspunde”.

Totodată, președintele vine cu un îndemn către demnitarii din justiție să fie corecți și să nu le fie frică în amenințările din exterior.

Citește și: Sărmanii deputați: Ridică un salariu lunar de 18 mii de lei și alte compensații de până la 20 de mii de lei

loading...

Comments are closed.