VIDEO // Declarații curajoase ale șefului CNA: Critici aduse Veronicăi Dragalin și Procuraturii Generale

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, a exprimat îngrijorarea cu privire la starea actuală a relațiilor dintre CNA și Procuratura Generală, precum și Procuratura Anticorupție, ultima instituție fiind condusă de Veronica Dragalin. Acesta a menționat că ultima vreme există incertitudini în colaborarea dintre instituții, în special atunci când CNA solicită investigarea cauzelor de rezonanță, legate de spălarea de bani în valoare de sute de milioane de lei.

“În schimb, când un medic prăpădit ia 500 de lei, se găsesc și camere de supraveghere și alte măsuri speciale de investigație, și interceptarea telefoanelor… Asta e modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred că asta e cazul. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe cazurile cele mai importante, care afectează cel mai mult societatea noastră”, a declarat Rusu.

Directorul CNA a subliniat importanța concentrării eforturilor asupra combaterii corupției la nivel înalt și asupra cazurilor cu o influență majoră asupra societății. El a evidențiat nevoia de claritate în colaborarea cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție pentru a asigura o acțiune eficientă și coerentă împotriva infracțiunilor de corupție.

În contextul criticilor aduse, este așteptat ca autoritățile relevante să ia în considerare preocupările exprimate de directorul CNA și să întreprindă măsuri pentru consolidarea colaborării și îmbunătățirea eficienței în lupta împotriva corupției în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share