Externe

Defecţiune uriaşă în una dintre cele mai dezvoltate ţări europene. Spaţiul aerian a fost închis total „până la noi ordine”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spaţiul aerian elveţian „este închis până la noi ordine” din cauza unei defecţiuni informatice, a declarat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat, scrie AFP, citat de news.ro.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale dimineţii, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă’, indică comunicatul de presă Skyguide. Compania nu a oferit nicio explicaţie pentru motivele întreruperii, afirmând doar că „această închidere a spaţiului aerian se aplică până la o nouă notificare” şi subliniind că compania „deplânge acest incident şi consecinţele acestuia pentru clienţii, partenerii şi pasagerii săi ai aeroporturilor din Geneva şi Zürich şi că este muncind din greu pentru a găsi o soluţie.

Aeroportul Internaţional Geneva Cointrin a postat pe Twitter că „toate decolările şi aterizările pe Aeroportul Geneva sunt suspendate până la ora 11:00” (09:00 GMT). O purtătoare de cuvânt a aeroportului din Zürich, celălalt hub aerian important din ţara alpină, a declarat că aeroportul a rămas deschis în ciuda întreruperii. Potrivit agenţiei ATS-Keystone, zborurile internaţionale către Elveţia au fost redirecţionate, în special, către aeroportul din Milano din nordul Italiei.

loading...

Comments are closed.