Social

Deja e mai bine! Guvernul Maiei Sandu a redus chiria pentru televiziunea Nataliei Morari și pentru alte surse media

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 octombrie curent, sursele mass-media care activează în incinta clădirilor administrate de Guvern achită taxe mai mici la chirie, informează Cancelaria de Stat a Guvernului Maia Sandu.

Mai exact, este vorba despre 42 de companii jurnalistice amplasate cu sediul în Casa Presei, în Centrul Comercial „Soiuz”, dar și în Clădirea nr. 180 din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, care vor achita mai puțin cu aproximativ 400 de lei pe an pentru chiria unui metru pătrat de spațiu. Dacă până în prezent, prețul mediu anual pentru chiria unui metru pătrat constituia 1217 lei, din luna octombrie mijloacele mass-media vor plăti circa 811 lei.

Taxele la chiria spațiului au fost micșorate după ce Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu, a emis un ordin în acest sens, în data de 9 septembrie curent. Decizia ar fi fost luată în urma recepționării mai multor sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.

Potrivit datelor, sursele de informare în masă închiriau spații potrivit coeficientului maxim de piață, în valoare de 1,5. Astfel, în baza ordinului emis a fost micșorat cuantumul coeficientului de piață de la 1,5 la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locațiune între sursele media și Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova. Respectiv, au fost modificate contractele de locațiune pentru 42 de companii media, care acum vor plăti taxe mai mici la chirie.

Astfel, în lista beneficiarilor se află și televiziune Nataliei Morari, numită acum TV8, care în ultimii ani a făcut campanie deschisă pentru Andrei Năstase (PPDA) și Maia Sandu (PAS), precum și a promovat formarea actualei alianțe de guvernare.

Potrivit cifrelor prezentate de către Cancelaria de Stat, Natalia Morari beneficiază de o reducere de 44731 lei pentru ultimul trimestru al acestui an, iar în 2020 va achita mai puțin cu 171 728 lei, ceea ce este în dauna Statului și a cetățenilor, iar cu acești bani ratați se putea de investit în repararea blocurilor sanitare din câteva școli.

loading...

Comments are closed.