Social

Deja trei persoane tratate de COVID-19 au donat plasmă sanguină. Află cum o poți face și tu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din cei peste 56 pacienți covalescenți, tratați de COVID-19 pînă la 13 aprilie și care întrunesc toate criteriile pentru donarea de plasmă sanguină, 3 persoane deja au donat plasma, transmite Telegraph.md

Ieri, alți doi pacienți au mers la Centrul de Transfuzie a Sângelui și au contribuit la salvarea altor vieți.

„Un prim donator de plasmă a fost un doctor de la IGSU. Peparcursul zilei de ieri s-au adresat la centrul de  transfuzie a sângelui încă doi foști pacienți, care au mers pe acest exemplu pozitiv și care contribuie prin această donare de sânge la salvarea acelor persoane care sunt în stare gravă. Prin această donație dăm o șansă la viață acelor persoane a căror stare de sănătate este mai precară,” a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul briefingului de dimineață.

Potrivit ministerului, plasma persoanelor tratate de infecția COVID-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră la 13 aprilie 2020. Astfel, pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi complet vindecați, pentru a dezvolta imunitatea.

Menționăm că aceste persoane pot dona plasmă atât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. În acest sens, instituțiile date dispun de tehnologii automatizate de colectare a plasmei, care permit recoltarea atât în condiții de staționar cât și mobile.

Citește și: 101 persoane s-au tratat de COVID-19 și au fost externate în ultimile 24 de ore

loading...

Comments are closed.