Delegație a Inspectoratului General de Carabinieri în vizită la Jandarmeria Militară Poloneză

În perioada 02-04 martie, curent, o delegație a Inspectoratului General de Carabinieri, condusă de Comandantul general, colonel Ştefan Pavlov, a efectuat o vizită de lucru în cadrul Jandarmeriei Militare Poloneze, or. Varşovia, Polonia.

În cadrul vizitei, colonelul Ştefan Pavlov a avut o întrevedere cu colonelul Piotr Płonka, şef al statului major al Jandarmeriei Militare Poloneze şi colonelul Mateusz Dadał, şef al Direcţiei operaţionale şi misiuni internaţionale, unde s-a menționat interesul IGC, privind dezvoltarea parteneriatului cu partea poloneză, din care vor deriva avantaje reciproce şi de lungă durată.

Părţile s-au arătat disponibile de a organiza activităţi mutual constructive şi benefice, atât la nivel strategic, cât şi operaţional, în domenii de cooperare de interes comun.

O dimensiune aparte în procesul de cooperare va fi axat pe aspectul pregătirii profesionale a angajaților IGC, mizând pe suportul și implicarea Jandarmeriei Militare Poloneze în vederea dezvoltării capabilităţilor profesionale ale militarilor carabinieri.

Ulterior, delegația Inspectoratului General de Carabinieri a luat cunoștință cu echipamentele și mijloacele tehnice speciale din dotare ale Jandarmeriei Militare Poloneze.

Consecvent, aderarea la FIEP ( Asociaţia Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar) și EUROGENDFOR rămân a fi obiective prioritare ce derivă din prevederile Strategiei de reformare a TC și Planului de acțiuni privind implementarea acesteia, iar experiența și suportul Jandarmeriei Militare Poloneze va contribui esențial la atingerea obiectivelor menționate.

Citește și: SIS: Program de instruire destinat Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”

Total
0
Shares
Total
0
Share