Deocamdată, taxa aeroportuară rămâne în vigoare, a clarificat Dorin Recean

 

Taxa aeroportuară de nouă euro ar putea fi redusă în jumătate, iar ulterior ar urma să fie anulată. Declarația a fost făcută de prim-ministrul, Dorin Recean, la o emisiune de la PRO TV. Potrivit premierului, autoritățile lucrează la atragerea pe piața avia din Republica Moldova a mai multor companii, fapt ce a permite diversificarea curselor la prețuri accesibile tuturor cetățenilor, informează tvr.md

„În primul rând noi trebuie să diminuăm această taxă de 9 euro, care întotdeauna era discutată. În prima etapă o înjumătățim și după aceasta o vom scoate. Noi suntem într-un proces de negociere cu mai multe companii aeriene, care trebuie să vină pe Aeroport, să aducă mai multe curse și să aducă mai multe companii handling, care să susțină efortul de creștere a companiilor necorupte, care operează de pe Aeroportul Chișinău”, a declarat Dorin Recean, potrivit Radio Moldova.

El nu a precizat când va fi revizuită taxa, dar promite ca până în luna iulie să fie soluționată problema crizei de curse avia spre Chișinău.

„Cred că în luna iulie vom elimina toate aceste constrângeri și vom avea curse suficiente pentru a acoperi acest vacuum pe care l-a creat falimentul Air Moldova”, a adăugat el.

După ce la sfârșitul lunii martie, Aeroportul Internațional Chișinău, a revenit în gestiunea statului, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a solicitat instituțiilor de stat să asigure buna funcționalitate a aeroportului și să fie micșorate taxele aeroportuare.

Total
0
Shares
Total
0
Share