Deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale, în legătură cu desfășurarea exercițiului cu rezerviștii Forțelor Armate

 

În perioada 15-19 mai și 22-26 mai, Armata Națională a Republicii Moldova desfășoară exerciții anuale ordinare în care vor participa rezerviști și tehnica militară. Aceste exerciții sunt planificate conform Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul curent și nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune.

Autoritățile solicită cetățenilor să nu se îngrijoreze în momentul în care vor observa vehicule militare deplasându-se spre centrele de instruire și să se abțină de la distribuirea imaginilor în mediul online, pentru a evita speculațiile. Mesajul transmis de autorități este de a preveni dezinformarea și de a acționa împreună în acest sens.

Exercițiile reprezintă o oportunitate pentru instruirea și pregătirea rezerviștilor și a personalului militar în vederea consolidării capacităților de apărare ale țării. Este important ca cetățenii să înțeleagă că aceste exerciții fac parte din rutina anuală a Forțelor Armate și nu reprezintă o amenințare sau o situație de pericol pentru populație.

Armata Națională asigură că toate măsurile necesare sunt luate pentru desfășurarea în siguranță a exercițiilor și se bazează pe cooperarea și înțelegerea cetățenilor în această perioadă.

Total
0
Shares
Total
0
Share