Alte știri

Deputat al puterii: CSM este capturat! Ministrul Justiției din Guvernul Sandu sabotează reforma justiției?!

Pinterest LinkedIn Tumblr

”Mici reflecții referitor la ceea ce se întâmplă în sistemul judecătoresc şi elefanții de la Ministerul Justiției. Părerea mea şi nu numai, că reforma în justiție trebuie să o începi de la CSM – organul de administrare judecătorească. CSM-ul în componența actuală a fost declarat de Parlamentul RM ca şi organ prin intermediul căruia a fost capturată justiția în Moldova”, susține deputatul socialist Vasile Bolea.

În opinia deputatului, ”această componență a CSM în frunte cu Dorel Musteață a făcut un ”salto mortale”, şi-a schimbat în aer veşmintele şi acum pentru elefanții de la Ministerul Justiției CSM-ul este unul bun, deoarece îi ascultă”.

”Doamnelor care conduc Ministerul Justiției le-aş sugera să se spele de tomat sau de ketchup de care s-au murdărit în timpul jocului de-a reforma justiției”, a îndemnat deputatul.

”Ministra Stamate neglijează Declarația de captivitate a instituțiilor de stat unde şi CSM -ul actual este indicat ca şi instituție capturată.

Presiunile puse pe Adunarea Judecătorilor care vor să ajute guvernarea şi să scoată din captivitate CSM-ul prin alegerea unei alte componențe din rândul judecătorilor mă duce la ideea că ministra Justiției sabotează adevăratele reforme în acest sistem.

Menținând starea de captivitate al CSM-ului şi obținând loialitatea membrilor demişi al organului de administrare judecătorească ministra Justiției vrea să controleze ea cea de-a 3-a putere din stat. Şi pentru a obține acest scop ministra intenționat calcă în picioare independența corpului judecătoresc.

Menținerea stării de captivitate a CSM-ului, presiunile nemaipomenite asupra Adunării judecătorilor, eşecul total al reformei CSJ exprimat prin avizul Comisiei de la Veneția mă face să ajung la concluzia că scopurile declarate a ministrei nu corespund cu intențiile reale”, a mai adăugat Bolea.

În concluzie, socialistul indică:
1. Se încearcă sabotarea reformei reale a justiției de cei care conduc Ministerul Justiției azi;
2. Se încearcă de cei care au preluat conducerea Ministerului Justiției de a submina totalmente justiția din RM și a nu-i face pe judecători cu adevărat independenți în luarea deciziilor;
3. Pentru a obține scopurile de mai sus, se menține în continuare CSM-ul în stare de captivitate , iar asupra Adunării Judecătorilor se exercită presiuni ca ei să nu schimbe vasalii ministrei din organul de administrare judecătorească.

loading...

Comments are closed.