Politic

Deputat BSC, interpelare către Ministerul Sănătății: Să prezinte informații în Parlament în cazul a 7 mii de cetățeni imunizați cu vaccin anti-COVID expirat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Inga Sibova, a solicitat explicații Ministerului Sănătății legate de rezultatele auditului Curții de Conturi, care a stabilit că aproape 7 mii de cetățeni au fost imunizați cu vaccin anti-COVID expirat, iar alte peste 11 mii de doze au fost nimicite, suma prejudiciului ridicându-se la 1,6 milioane de lei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Parlamentarul a cerut responsabililor de la minister să prezinte, săptămâna viitoare, informații în Parlament legate de constatările auditului.

Amintim, un audit al Curții de Conturi efectuat la Ministerul Sănătății și ANSP a stabilit că aproape 7 mii de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate cu termenul de valabilitate expirat. Auditorii mai constatat că planificarea ineficientă a administrării dozelor de vaccin a dus la expirarea valabilității a 11260 de doze în valoare de 1,6 milioane. Totodată, controlul Curții de Conturi a scos la iveală și peste 277 de mii de date eronate introduse în registrul național al vaccinării. Astfel, 71160 de înregistrări creează suspiciuni legate de veridicitatea certificatelor de vaccinare, iar în cazul a 2266 – de data imunizării.

loading...

Comments are closed.