Politic

Deputat: Din cauza lipsei de profesionalism și competență a guvernanților, astăzi cetățenii plătesc un preț majorat la gazul natural

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din cauza lipsei de profesionalism și competență a guvernanților, astăzi cetățenii Republicii Moldova plătesc un preț majorat la gazul natural. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, după ce BCS a anunțat că va depune un demers la Procuratura Generală în care va solicita să fie investigată legalitatea acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în procesul de semnare a contractului de achiziție a gazului natural.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Cu părere de rău, cu toții suntem victime ale declarațiilor contradictorii ale premierului și vicepremierului. Este și mai greu de analizat declarațiile publice ale deputaților din majoritatea parlamentară. Cu cât sunt mai diferite aceste declarații, cu atât mai complicat este pentru cetățeni să înțeleagă ce a avut loc în această perioadă și de ce ei astăzi achită pentru gazele naturale de două ori mai mult decât cetățenii Germaniei sau Austriei”, a spus Batrîncea.

Potrivit socialistului, sunt lipsite de logică declarațiile, pe de o parte ale deputaților PAS care spun că Gazprom a acceptat condițiile Moldovei, iar pe de altă parte, premierul declară că Guvernul nu l-a mandatat pe ministrul Andrei Spânu să semneze contractul.

”Pe de o parte este bucuria că reprezentanții guvernării au adus acasă gaze la un preț bun și, totodată, aflăm că cei de la conducere au alocat peste 1,4 miliarde de lei pentru capitalizarea Energocom, că au procurat același gaz rusesc din Polonia la preț de peste 1000 de dolari pentru un m3. Cum un cetățean poate înțelege ce a avut loc în această perioadă și de ce Guvernul nu a împuternicit reprezentanții săi pentru a duce aceste negocieri. Pentru ce cetățenii astăzi sunt victime ale acestei politici iresponsabile, plină de informații contradictorii?”, a declarat socialistul.

Batrîncea susține că cetățenii Republicii Moldova plătesc astăzi un preț mai scump la gaz și din cauza declarațiilor geopolitice ale conducerii țării.

”De ce ei ne fac pe noi toți victime ale acestei proceduri geopolitice, atunci când Maia Sandu face declarații cu aspect geopolitic, când Moldova este atrasă în careva jocuri obscure în care nu are niciun interes. Dorim să află răspunsuri și de ce nu să califice aceste acțiuni și inacțiuni Procuratura și organele de drept, deoarece dorim mai multă transparență pentru că ne pasă de buzunarul cetățenilor, care și așa trăiesc greu”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

loading...

Comments are closed.