Politic

Deputat: Guvernarea PAS, prin metode banditești, vrea să își subordoneze Adunarea Populară a Găgăuziei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condamnă acțiunile guvernării PAS, care prin metode banditești, vrea să își subordoneze deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei (APG). Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul unei conferințe de presă. Reacția vine după ce joi, 16 decembrie, procurorii au descins în casa deputatului socialist din cadrul APG, Stepan Sarioglo.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Prin acțiunile procuraturii, guvernarea a încercat să îl oblige pe colegul nostru să îl voteze pe Dmitrii Constantinov, asta pentru că guvernarea actuală îl susține pe Constantinov și vrea să îl facă președinte al APG. Acțiunile acestea, care au un efect invers, sunt o încercare de a-i face pe deputații APG loiali guvernării. Noi, socialiștii, condamnăm astfel de acțiuni. Am văzut că și Bașcanul și alți deputați au spus că aceste metode în stilul lui Plahotniuc de a-i obliga pe deputați să-l voteze pe Constantinov, nu vor trece. În timpul perchezițiilor la Sarioglo nu au găsit nimic, el nu a fost reținut, ceea ce demonstrează că acuzațiile în adresa lui sunt false, nu au temei legal”, a declarat Vasile Bolea.

Deputatul mai spune că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va permite astfel de ilegalități și se va adresa către structurile internaționale.
Amintim că joi, procurorii au efectuat percheziții în casa deputatului Adunării Populare a Găgăuziei Stepan Sarioglo. Potrivit presei locale, investigațiile ar fi legate de faptul că Sarioglo a refuzat să îl susțină pe Dmitrii Constantinov, candidat la funcția de președinte al APG. Presa locală mai scrie că Dmitrii Constantinov se bucură de susținerea PAS, partidul fondat de către președintele țării, Maia Sandu.

loading...

Comments are closed.