Politic

Deputat: “PAS a primit cartonașul roșu din partea unei structuri europene importante“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Această guvernare fake a primit cartonașul roșu din partea unei structuri europene importante. Astfel deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea a comentat avizul Comisie de la Veneția cu privire la refora PAS în Procuratură.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Comisia de la Veneția a avizat (negativ) modificările la legea procuraturii pe care guvernarea fake le-a introdus în august 2021. Personal am depus mai multe amendamente la acel proiect de lege, am expus poziția blocului comuniștilor și socialiștilor vis-a-vis de acea încercare de subordonare a CSP-ului și încercarea de a avea un Procuror General de buzunar. Anume la așa o concluzie au ajuns experții Comisiei de la Veneția. Împreună cu domnul Vladimir Voronin am depus o sesizare la Curtea Constituțională. Acum vom vedea ce va face Curtea? Va aștepta salariu de 80 mii lei în calitate de „mită” , anunțul fiind publicat în Monitorul Oficial? Sau poate în ceasul al 12-lea Curtea va restabili principiile statului de drept și supremației Constituției? Vom vedea în timpul apropiat. Cert este faptul că această guvernare fake a primit cartonașul roșu din partea unei structuri europene importante. Ei au profanat tot ceea ce înțelegem noi sub acest cuvînt – reformă. Ministrul Litvinenco și Președinta comisiei juridice a Parlamentului doamna Stamate trebuie să plece în demisie”, a scris Bolea pe Facebook.

Deputatul socialist a anunțat că marți, 14 decembrie, în cadrul unei conferință de presă va oferi detalii la acest subiect.

Comisia de la Veneția a criticat modul în care a fost promovată de către guvernarea PAS procedura de evaluare a Procurorului General. În avizul publicat ieri, Comisia de la Veneția a evidențiat că, modificările legislative au fost făcute prea repede și fără discuții largi cu societatea civilă. De asemenea, a fost criticată modificarea componenței Consiliului Suprem al Procurorilor (CSP), fapt care, „ar crea impresia că orice majoritate parlamentară poate modifica componența CSP în propriul interes”.

loading...

Comments are closed.