Deputat PAS: ”Cheltuielile legate de Summitul CPE vor fi în beneficiul cetățenilor”

Majoritatea cheltuielilor legate de organizarea Summitului CPE vor fi în beneficiul cetățenilor. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul PAS Andrian Băluțel.

„Majoritatea cheltuielilor vor veni în beneficiul cetățenilor. De exemplu, drumul Chișinău-Anenii Noi a fost construit în contextul summitului, dar ulterior cetățenii vor beneficia de asta. De asemenea, au fost alocate resurse Ministerului de Interne, dar care vor veni în ajutorul MAI și pe viitor, pentru a asigura zi de zi securitatea cetățenilor. Beneficiarul de lungă durată va fi tot cetățeanul. Încercarea de a manipula pe subiectul cît costă acest summit trebuie închisă”, a menționat Băluțel la Jurnal TV

Potrivit deputatului, Summitul CPE, care are loc astăzi la Bulboaca, va genera o creștere a asistenței pentru R. Moldova.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se desfășoară la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul are loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share