Politic

Deputat român: Dacă Maia Sandu candida la Primărie, avea susținerea lui Băsescu și nu doar. Năstase n-are șanse, nu poate aduna oameni în jurul său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eugen Tomac, deputat în Parlamentul României și Președintele partidului „Mișcarea Populară” (PMP), a declarat în cadrul emisiunii „Important” că lidera PAS, Maia Sandu, trebuia să candideze pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău, deoarece astfel avea să fie susținută de mai multe partide și politicieni, printre care și fostul Președinte al României, Traian Băsescu. Tomac a declarat că Andrei Năstase nu are șanse, iar felul în care acesta și-a impus candidatura a trezit foarte multă nemulțumire în rândul propriilor parteneri: PAS și PLDM.

„Uitați-vă la modul prin care Andrei Năstase a încercat să-și impună candidatura. A trezit foarte multă nemulțumire în rândul propriilor parteneri: PAS și PLDM. Nu au fost foarte entuziasmați, dar mult mai târziu au venit cu mesaje de solidaritate cu dinții strânși. Când intri într-o bătălie cu asemenea miză, trebuie să simți că partidele care îți declară susținerea totală îți sunt aproape și el simte asta.”, a declarat deputatul român.

Eugen Tomac a mai declarat că dacă Maia Sandu candida, atunci Constantin Codreanu, candidatul PUN pentru Primăria Chișinău, nici nu ar fi intrat în cursa electorală, acordându-i tot sprijinul liderei PAS.

„Eu m-aș fi așteptat ca doamna Maia Sandu să candideze, ar fi fost susținută de un pol politic mult mai mare. Năstase nu reușește să-i adune pe toți în jurul său. Noi am purtat o discuție și în cazul în care doamna Sandu candida și accepta sprijinul nostru, avea să o susținem. Cred că Maia Sandu ar fi câștigat alegerile din primul tur.” a punctat președintele PMP.

Telegraph.md amintește că președintele PPDA, Andrei Năstase, și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău cu mult înainte ca CEC-ul să stabilească data alegerilor anticipate locale. Atunci mai mulți formatori de opinie au declarat că astfel Năstase a făcut presiune pe Maia Sandu să-l susțină, ca să-i întoarcă astfel „datoria” din alegerile prezidențiale, când liderul PPDA s-a retras pe ultima sută de metri în favoarea liderei PAS, fapt ce a trezit mari nemulțumiri în rândurile Platformei DA.

 

 

loading...

Comments are closed.