Deputați PAS și PPDA, despre moțiunea de cenzură a PSRM împotriva Guvernului: Ne-am moleșit

Guvernul Sandu, demisie, moțiune de cenzură

Deputatul PPDA, Igor Munteanu și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, au venit cu reacții după ce socialiștii au depus astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, scrie RadioChișinău.md

Astfel, Dumitru Alaiba a menționat că au fost cinci luni de negocieri și compromisuri timp în care formațiunea pe care o reprezintă a dat diferențele la o parte, nu de dragul guvernării, ci pentru a elibera țara. „Ne-am creat o impresie despre voința reală de a avea o justiție liberă. E timpul să tragem linie”, a declarat deputatul.

El a mai spus că această perioadă îi amintește de anul 2009 și era să mai fie pierduți încă 10 ani dacă nu se insista în legătură cu Legea procuraturii. „Justiția nu se negociază. PSRM să demonstreze că vor un procuror cu adevărat independent. Nu nouă să o demonstreze. Oamenilor. Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliției l-au rupt. Dacă vor să demită guvernul și respectiv să arunce țara în anticipate, nu au decât să o facă. Moldova va fi liberă”, a conchis Dumitru Alaiba.

La rândul său, Igor Munteanu a afirmat că Guvernul ar urma să cadă în următoarele zile.

Menționăm că după depunerea moțiunii, Comisia juridică are la dispoziție trei zile pentru a o examina și pentru a convoca ședința Biroului permanent pentru a stabili data dezbaterii acesteia în plenul Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share