Deputații democrați critică decizia binomului ACUM – PSRM de a transmite SIS-ul sub controlul lui Igor Dodon

Igor Dodon, presedintele Moldovei, kremlin, influenta rusa

Deputații din Partidul Democrat din Moldova au criticat, în cadrul ședinței Parlamentului votul blocului ACUM împreună cu cel al PSRM-ului, trecerea în subordinea președintelui Igor Dodon a Serviciului de Informații și Securitate. Deputatul din  PDM, Alexandru Jizdan, a spus că în așa mod, se creează o filială a serviciilor secrete străine.

În cadrul dezbaterilor dinaintea votării, deputatul din Partidul Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan a declarat că trecerea în subordinea președintelui pro-rus a Serviciului de Informații și Securitate, înseamnă crearea unei filialte a serviciilor secrete străine (probabil era vorba de serviciile secrete ruse). Acesta a fost completat de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, care nu înțelege, cum poate fi trimis SIS-ul unui președinte investigat de către procuratură pentru servirea unui alt stat.

Amintim că astăzi, prin votul comun al deputaților din blocul ACUM și PSRM a fost votată în prima lectură, hotărârea de a transmite controlul asupra Serviciului Informații și Securitate, președintelui Republicii Moldova. Totodată,  Parlamentul a reexaminat proiectul care prevede trecerea Serviciului de Protecție și Pază de Stat în subordinea președintelui.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share