Alte știri

Deputații democrați critică decizia binomului ACUM – PSRM de a transmite SIS-ul sub controlul lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din Partidul Democrat din Moldova au criticat, în cadrul ședinței Parlamentului votul blocului ACUM împreună cu cel al PSRM-ului, trecerea în subordinea președintelui Igor Dodon a Serviciului de Informații și Securitate. Deputatul din  PDM, Alexandru Jizdan, a spus că în așa mod, se creează o filială a serviciilor secrete străine.

În cadrul dezbaterilor dinaintea votării, deputatul din Partidul Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan a declarat că trecerea în subordinea președintelui pro-rus a Serviciului de Informații și Securitate, înseamnă crearea unei filialte a serviciilor secrete străine (probabil era vorba de serviciile secrete ruse). Acesta a fost completat de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, care nu înțelege, cum poate fi trimis SIS-ul unui președinte investigat de către procuratură pentru servirea unui alt stat.

Amintim că astăzi, prin votul comun al deputaților din blocul ACUM și PSRM a fost votată în prima lectură, hotărârea de a transmite controlul asupra Serviciului Informații și Securitate, președintelui Republicii Moldova. Totodată,  Parlamentul a reexaminat proiectul care prevede trecerea Serviciului de Protecție și Pază de Stat în subordinea președintelui.

loading...

Comments are closed.