Deputații democrați solicită testarea extinsă a populației la COVID-19

Deputații democrați au prezentat astăzi o serie de propuneri pentru depășirea situației create de pandemia de COVID-19, printre care și testarea populației cu teste rapide pe bază de antigen, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldpres.md

În cadrul unui briefing, liderul democraților, Pavel Filip, a menționat că situația în care se află țara noastră este una fără precedent și ar trebui aplicate mai multe măsuri urgente pentru a schimba lucrurile.

„Suntem într-o criză fără precedent. Peste 40% este rata de teste pozitive. Aproape jumătate dintre cei testați sunt pozitivi. Autoritățile au dat mâinile în jos și ne anunță că nu mai avem paturi în spitale. Nu am văzut ca instituțiile responsabile cum ar fi Poliția și Agenția Națională de Sănătate Publică să sancționeze sau să amendeze. Da, e adevărat că oamenii nu respectă restricțiile, dar ei nu pot respecta regulile, dacă acei care le încalcă, nu sunt sancționați”, a opinat Filip.

Democratul a menționat că va propune trei măsuri urgente. „Cerem ca Guvernul să vină cu o listă clară de reguli în această perioadă, ca fiecare cetățean să cunoască ce are și ce nu are voie să facă. Cerem ca poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricții și propunem testarea rapidă a populației cu teste pe bază de antigen. Costul acestora este de 100 lei, iar rezultatele avem în 15-39 minute. Este o soluție mai ieftină – testarea rapidă, care este folosită în mai multe țări”, a adăugat Filip.

Până astăzi, în R. Moldova au fost înregistrate 98 418 cazuri de COVID-19.

Deputatul Nicolae Ciubuc va reprezenta Republica Moldova la reuniunile Biroului și Comitetului permanent ale APCEMN

Total
0
Shares
Total
0
Share