Politică

Deputații din opoziție care reprezintă Partidul Șor, participă la discuțiile lansate de blocul ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei deputați ai Partidului Politic ȘOR, desemnați de conducerea formațiunii, participă marți, 2 aprilie, la discuțiile lansate ieri de către Blocul Acum.

Partidul Politic ȘOR a chemat partidele politice încă imediat după alegerile parlamentare să identifice în cel mai scurt timp o soluție pentru a forma o coaliție parlamentară și să înceapă lucrul pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cu cetățenii Republicii Moldova.

„Deși a anunțat că va fi în Opoziție în actualul Parlament, Partidul Politic ȘOR este poate cel mai interesat partid parlamentar ca actualul Legislativ să-și înceapă cât mai curând activitatea. formațiunea a anunțat deja un set de priorități și inițiative legislative pe care intenționăm să le elaborăm și să le includem în circuitul parlamentar în cel mai scurt timp. Printre inițiativele legislative prezentate de deputații Partidului ”ȘOR” se numără implementarea Strategiei de dezvoltare a gospodăriilor agricole colective (colhozurile)  și protecția producătorului agricol autohton; adoptarea legii privind “Medicamente gratuite garantate pentru pensionari”; modificarea legii privind sistemul de pensii de stat care să asigure majorarea semnificativă a pensiei minime, astfel încât să reprezinte 80% din salariul mediu; adoptarea unei legi privind anularea impozitelor la produse și mărfuri vândute în magazinele sociale; adoptarea Strategiei Naționale privind Stimularea revenirii concetățenilor în țară. De asemenea, Partidul Politic „ȘOR” propune și anularea imunității parlamentare pentru deputați.

Iată de ce, Partidul Politic ȘOR a decis să desemneze trei deputați – Marina Tauber, Reghina Apostolova și Denis Ulanov – care să-l reprezinte la discuțiile lansate în ajun de blocul Acum.

Partidul Politic ȘOR declară fără echivoc că nu este controlat de nicio forță politică internă sau externă, spre deosebire de alte partide politice parlamentare, inclusiv, sau în mod special, blocul Acum și este interesat ca să fie deblocată activitatea Parlamentului și să înceapă procedura de elaborare și adoptare a legilor.

Deputații Partidului ȘOR participă la discuții pentru a lua act de propunerile celor din blocul Acum și, eventual, chiar ar putea semna inițiativele legislative ale blocului și susține guvernul minoritar al Maiei Sandu.

„Noi suntem în opoziție, dar suntem deschiși pentru discuții și dialog. Prioritare pentru noi sunt problemele și nevoile oamenilor, nu rivalitățile politice. Oamenii care ne-au ales și ne-au delegat în Parlament, așteaptă lucruri reale de la noi, legi și hotărâri, nu bâlbe și declarații politice sterile. Noi nu avem nevoie de funcții, așa cum se zbat din răsputeri unii, singura noastră funcție e să fim în slujba cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat la prima ședință a Parlamentului președintele fracțiunii și al Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor

loading...

Comments are closed.