Deputații Maiei Sandu au decis să-i premieze pe judecătorii Curții Constituționale

Judecătorii Curții Constituționale vor primi prima anuală sau așa-numitul salariu al 13-lea în mărimea unui salariu lunar deplin. Pentru aceasta au votat deputații Maiei Sandu din fracțiunea PAS. Salariul lunar al președintelui Curții Constituționale, în valoarea brută, este de 39,350 de lei, scrie n4.md

Parlamentul a votat luni, în a doua lectură, proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2022. După cum a relatat corespondentul Infotag acreditat în Parlament, doar deputații partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate” au votat „pentru” (54), în timp ce deputații opoziției s-au abținut sau au votat împotrivă.

Politica bugetar-fiscală evidențiază următoarele priorități – sprijinirea redresării economice, reducerea impactului crizei cauzate de pandemia COVID-19, sprijinirea mediului de afaceri și îmbunătățirea nivelului de trai.

Politica bugetar-fiscală mai prevede eliminarea plafonului la taxele locale, acumularea taxelor rutiere în bugetele locale și anularea „taxei de lux” la serviciile mobile. Este preconizată majorarea salariului minim în sectorul public de la 2,2 până la 3,1 mii lei.

Câștigurile de la jocurile de noroc vor fi impozitate cu 18%, dar nu cu 12%, cum era anterior.

Parlamentul a respins toate amendamentele la proiect propuse de opoziție. A fost aprobat un singur amendament din partea partidului de guvernământ – cu privire la un supliment special pentru judecători și personalul Curții Constituționale în valoare de 100%.

Total
0
Shares
Total
0
Share