Politic

Deputații Partidului „ȘOR” au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest, deoarece majoritatea PAS a respins propunerea privind compensarea energiei electrice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest. Asta după ce parlamentarii PAS a refuzat să includă pe ordinea de zi proiectul de lege al Partidului „ȘOR” privind compensarea integrală a majorării de tarif pentru curentul electric, astfel încât consumatorii casnici să nu resimtă noua scumpire, din 1 aprilie.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În condițiile în care pe ordinea de zi a ședinței de astăzi nu sunt proiecte privind situația dificilă din țara noastră, nu sunt soluții și proiecte de legi sociale. Având în vedere faptul că toate inițiativele Partidului „ȘOR” sunt blocate, deși sunt respectate toate procedurile, noi vom boicota ședința de astăzi. Recent, împreună cu conducerea Parlamentului, am avut o întâlnire cu europarlamentarul Dragoș Tudorache, unde s-a discutat că va exista un dialog, nu un monolog din partea majorității parlamentare. Noi vrem ca doleanțele electoratului nostru, ale oamenilor care ne-au delegat în Parlament să fie auzite. Cea mai bună soluție este să mergem în teritoriu, să ne consultăm cu oamenii și să lucrăm în beneficiul lor”, a declarat Marina Tauber.

Tot la ședința Parlamentului din 14 aprilie, deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a solicitat organizarea unei ședințe speciale a legislativului și audierea prim – ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, precum și a tuturor miniștrilor de resort, pe tema scumpirilor și combaterii sărăciei.

În prezent, starea lucrurilor în țară degradează, scumpirile și sărăcia afectează foarte mult toate categoriile de populație, iar criza se adâncește. Statisticile oficiale efectuate de organizații de profil internaționale arată că Republica Moldova se află în topul țărilor din Europa, adică pe primul loc, la capitolul creșterea inflației. Adică avem cele mai mari majorări de prețuri din Europa și, în același timp, suntem singura țară care nu a întreprins, până acum, nicio măsură, pentru a amortiza efectele acestui dezastru. Pentru a diminua efectul scumpirilor, 11 țări europene au mers pe reducerea TVA-ului la energie. Belgia, Cipru, Cehia, Estonia și Germania sunt doar câteva dintre aceste state”, a menționat Denis Ulanov.

În ultima perioadă, fracțiunea Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a elaborat mai multe inițiative sociale, menite să-i ajute pe cetățeni să facă față cheltuielilor mari pentru întreținere, ca urmare a creșterii prețurilor pentru produse și servicii. Majoritatea parlamentară, însă, le-a respins.

loading...

Comments are closed.