Deputații Partidului „ȘOR” boicotează ședințele Parlamentului din această săptămână

Fracțiunea ȘOR
 

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” boicotează ședințele Parlamentului din 20-21 iulie, manifestându-și dezacordul față de legile antipopulare promovate de PAS.

Deputații dezaprobă denunțarea acordurilor cu CSI în domeniile situațiilor excepționale, micului business și educației, fapt care se va răsfrânge negativ asupra cetățenilor.

De asemenea, reprezentanții Partidului „ȘOR” condamnă legile antidemocratice votate de legislatori, deoarece încalcă flagrant drepturile și libertățile din Convenția Europeană pentru drepturile Omului și Constituția Republicii Moldova.

În acest context, amintim despre proiectul legislativ, care interzice dreptul membrilor Partidului ”ȘOR” de a participa la alegeri, în următorii trei ani, adoptat în prima lectură.

De asemenea, fracțiunea Partidului „ȘOR” își manifestă indignarea în legătură cu absența întregii conduceri ai Republicii Moldova de la ceremonia de învestitură a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul. Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova când primele persoane din stat ignoră acest eveniment important pentru UTA Găgăuzia.

Parlamentarii constată că indiferența Maiei Sandu și a Guvernului PAS exprimă o lipsă totală de respect față de găgăuzi, care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, și dezbină etnic societatea.

Deputații reiterează că vor continua să boicoteze ședințele legislativului atât timp cât guvernarea PAS nu va respecta statul de drept și drepturile și libertățile cetățenilor. Totodată, precizează că își desfășoară activitatea în teritoriu, ascultând și rezolvând problemele cetățenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share