Deputații PAS au respins raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului pentru anul 2020

În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au audiat RAPORTUL de activitate al Consiliului Audiovizualului Republicii Moldova (CA), pentru anul 2020. În consecință, raportul a fost respins, cu votul a 55 de deputați. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.

”Consiliul Audiovizualului nu a asigurat respectarea de către furnizorii și distribuitorii de servicii media a cerințelor de asigurare a imparțialității, echilibrului și favorizării liberei formări a opiniilor în conținuturile programelor audiovizuale, în special în perioada campaniilor electorale, care au avut loc în anul 2020”, a declarat președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share