Deputații PAS Jacot și Gradinaru, împreună cu Bogdan Țîrdea, acuzați de jignirea fermierilor

 

Prin declarația făcută de Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, deputații PAS Jacot și Gradinaru, împreună cu Bogdan Țîrdea, au fost acuzați că au jignit grav mii de agricultori, afirmând că acțiunile de protest purtau caracter politic și că fermierii ar fi manipulați de Slusari.

În ciuda diferențelor politice dintre cele trei personaje, aceștia au fost acuzați de gândire limitată și de a nu recunoaște existența fermierilor cu demnitate în Moldova, sugerând că aceștia ar fi doar turme de oi și ar folosi doar metode ilegale în lupta pentru drepturile lor.

Directorul Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, a criticat de asemenea atitudinea autorităților față de agricultură, atribuind protestele fermierilor catastrofei financiare din sectorul agricol în ultimul an, rezultat al neglijenței din partea autorităților competente.

Slusari i-a adresat lui Bogdan Țîrdea acuzații legate de sursele sale de finanțare și a sugerat că acesta ar fi interesat mai mult de bani străini decât de binele fermierilor. De asemenea, Slusari a făcut o ofertă ironică lui Țîrdea, promițându-i că, dacă acesta găsește o remunerare lunară mai mare de 4 mii lei lunar la el, banii îi vor aparține.

În final, Slusari i-a invitat pe cei trei deputați să se prezinte în Piața Marii Adunări Naționale, după orele 10.00, pentru a discuta cu fermierii prezenți acolo, fără participarea sa. Astfel, a creat o provocare în care îi îndeamnă pe deputați să confrunte direct nemulțumirile și revendicările agricultorilor.

Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor:

Ce îi unește pe deputații PAS Jacot și Gradinaru cu propagandonul Moscovei, Bogdan Țîrdea?

Toți trei au jignit grav mii de agricultori, spunând că acțiunile de protest poartă caracter politic și fermierii sunt scoși în stradă de Slusari.

Aceste personaje, chiar dacă sunt din tabere politice diferite, au aceeași gândire limitată și nu cred că în Moldova există Fermieri cu demnitate, care nu sunt turme de oi și pot lupta pentru drepturile sale cu toate metodele legale.

Domnii de la PAS, agricultorii au fost scoși în strada de catastrofa financiară, care s-a produs în agricultură în ultimul an pe fundalul neglijenței din partea autorităților abilitate.

Domnule sau tovarășul Țîrdea, eu înțeleg că în ultima perioada fluxul finanțării de la Kremlin pentru tine cam a secat și tu ai început să numeri banii străini. Îți promit că dacă găsești la mine remunerare lunară de la Energocom, mai mare decât 4 mii lei lunar, toți banii sunt ai tăi. Poți să-i împarți cu Igor Nicolaevici Dodon.

La final le recomand la toți trei deputați să vină azi în Piața Marii Adunări Naționale după orele 10.00 și să discute fără participarea mea cu agricultori, care vor fi acolo.

Total
0
Shares
Total
0
Share