Deputații ruși vor cere reintroducerea pedepsei cu moartea

După atentatul de vineri de la Moscova, soldat cu cel puţin 133 de morţi, mai mulţi oficiali ai regimului lui Vladimir Putin au cerut ridicarea moratoriului privind pedeapsa cu moartea în cazul “teroriştilor”, scrie News.ro

“Astăzi, mulţi oameni se întreabă despre pedeapsa cu moartea (…) se va lua o decizie care va răspunde aşteptărilor societăţii noastre”, a comentat Vladimir Vassiliev, şeful grupului parlamentar al partidului de guvernământ Rusia Unită, referindu-se la ridicarea moratoriului care este în vigoare din 1996.

Un alt lider parlamentar, Iuri Afonin, însărcinat cu problemele de securitate, a mers şi mai departe: “Când vorbim despre terorism şi despre uciderea de oameni, trebuie să restabilim pedeapsa cu moartea în dreptul penal”.

Serghei Mironov, o figură importantă a partidului pro-Kremlin Rusia Justă, a cerut, de asemenea, “instituirea pedepsei cu moartea pentru persoanele care comit acte teroriste”.

Pedeapsa cu moartea nu a mai fost aplicată în Rusia de când ţara s-a angajat să o abolească în 1996, când a aderat la Consiliul Europei. Aceasta nu a fost niciodată abolită oficial, dar când moratoriul a expirat, Curtea Constituţională a decis că este imposibil să se aplice pedeapsa cu moartea.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share