Deputații socialiști și comuniști au cerut sancționarea lui Oazu Nantoi

A mers cu cagula pe cap, Oazu Nantoi și Munteanu au mers la discuții cu Kozak, Iată de ce au fost absenți Sandu și Năstase, 

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac, a propus sancționarea deputatului PAS, Oazu Nantoi, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și Legea privind statutul deputatului, și interzicerea participării acestuia la lucrările a cinci ședințe plenare.

Motivul a fost insulta adusă de Oazu Nantoi membrilor renumitului ansamblu de dans „Joc” de la tribuna parlamentului pe 14 iunie. Grigore Novac a reamintit că ansamblul academic de stat de dans popular „Joc” a fost creat la 23 august 1945 și este cunoscut în întreaga lume. „Joc” este mândria Republicii Moldova, iar Nantoi este rușinea țării, a subliniat deputatul socialist.

Grigore Novac a menționat că există două căi legale pentru a-l sancționa pe Oazu Nantoi: prin decizia președintelui parlamentului sau a comisiei de profil pentru drepturile omului, din care fac parte și membrii Platformei femeilor, a căror misiune este apărarea drepturilor femeilor, inclusiv ale participantelor ansamblului de dans.

Chestiunea nu a fost supusă votului. Președintele Igor Grosu a propus ca aceasta să fie discutată în cadrul ședinței comisiei parlamentare.

Total
0
Shares
Total
0
Share