Alte știri

Deputații vor continua să voteze ridicând mâna. Sistemul votului electronic a fost testat, dar încă nu se poate de implementat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sistemul privind votul electronic în plenul Parlamentului a fost testat de către compania, care se ocupă cu implementarea acestuia, pentru a fi utilizat în procesul de vot a proiectelor de lege și hotărârilor Legislativului în cadrul ședințelor plenare. Totuși, secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, a declarat că „dezvoltatorul nu este încă gata să ofere softul”, fapt pentru care se amână implementarea votului electronic în plen până la sfârșitul anului curent, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

La solicitarea vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, secretarul general al Parlamentului a specificat că votul electronic se amână până la sfârșitul anului din cauza companiei, care implementează acest proiect.

„Cu părere de rău, dezvoltatorul încă nu este gata să ne predea acest soft. S-a extins până la sfârșitul anului programul. Este problema dezvoltatorului, nu a Secretariatului”, a explicat Adrian Albu.

Votul electronic este printre componentele Sistemului Informațional e-Parlament, care urma să fie implementat până la mijlocul anului 2019.

În 2014, a mai fost o tentativă de implementare a sistemului de vot electronic, care a eșuat în lipsa mai multor componente necesare bunei funcționări – circulația electronică a documentelor și noul site al legislativului.

Probleme pentru Platon, Plahotniuc și Usatîi: Deputații vor examina crearea unei Comisii “Laundromat”

loading...

Comments are closed.