Alte știri

Deputatul ACUM confirmă că Vlad Plahotniuc a fost ținta tentativelor de asasinare din partea rușilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul spune că există astfel de informații, potrivit cărora Vlad Plahotniuc ar fi plecat din țară, în luna iunie curent, pentru că ar fi existat un pericol real asupra vieții și securității lui.

„Există informații că exista pericol pentru viața lui, urma să fie lichidat de niște structuri străine. Mi se spune că niște mercenari din așa-numitul detașament Wagner, ei s-au manifestat foarte bine și prin Siria acum”, a specificat Chiril Moțpan, deputat din fracțiunea PPDA al Blocului Politic ACUM.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Wagner Group – armata privata rusă utilizata de Putin pentru treburile secrete și murdare: Donbass, Crimeea, Siria etc.

Și Vlad Plahotniuc, la rândul său, în  luna iunie a declarat într-un mesaj pe facebook că plecarea sa din Republica Moldova ar fi legată de necesitatea să-și securizeze familia.

„Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri. Familia mea are nevoie mai mult ca oricând să fiu lângă ea și eu voi sta cât este necesar, pentru ca să treacă cu bine peste aceste momente și să se simtă în siguranță. Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați, așa cum cred că e mai bine pentru ei, a scris atunci Vlad Plahotniuc pe contul său de Facebook.

Și editorialistul Petru Bogatu a comentat pe facebook declarațiile lui Moțpan:
„Viteji după război
Chiril Moțpan, președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională, a recunoscut că în iunie 2019 Vlad Plahotniuc a fost ținta unei tentative de asasinat a grupului de mercenari ruși Wagner care, executând ordinul lui Putin, a săvârșit o lovitură de stat la Chișinău, netezând calea pentru instalarea coaliției hibrid ACUM/PSRM.
Moțpan se dă acum viteaz după război, ca și Andrei Năstase care, cât a fost la putere, a negat finanțarea lui Dodon din Rusia, iar astăzi spune exact ceea ce a contestat până mai ieri.” a concluzionat editorialistul de la Ziarul Național.

 

loading...

Comments are closed.