Alte știri

Deputatul Batrîncea, către Maia Sandu: “Ați mințit peste 300 mii de pensionari! Să vă fie rușine!“

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare de a crește vârsta de pensionare până la 63 de ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Au promis viață mai bună și uitați-vă ce cadou frumos au pregătit în ajunul sărbătorilor – majorarea vârstei de pensionare. Asta în condițiile în care speranța de viață a scăzut dramatic, doar 6 din 10 bărbați ajung la vârsta de pensionare de 62 de ani. În loc să propună reforme, salarii mai mari, ei vin cu majorarea vârstei de pensionare. Logica este cinică: mai puțini pensionari căror să le distribuie fondul de pensionare. Ei nu caută bani suplimentari pentru pensii, ei micșorează numărul pensionarilor. Ce atitudine ei au față de proprii părinți, rude. Analizați bine bugetul public pentru 2022, ministere noi, majorarea alocărilor pentru Președinție, Parlament, Cancelaria de Stat, Curtea Constituțională, și pentru instituții aservite unui singur partid. Bani pentru pensionari nu sunt, pentru profesori nu sunt, dar sunt pentru instituții. Sunteți mincinoși, doamna Maia Sandu, ați mințit peste 300 de mii de pensionari”, a declarat Batrîncea.

Deputații PAS au votat, astăzi, în cea de-a doua lectură proiectul de lege care prevede majorarea vârstei de pensionare. Blocul comuniștilor și socialiștilor, în semn de protest, a blocat tribuna Parlamentului, iar ulterior a părăsit ședința.

loading...

Comments are closed.