VIDEO // Deputatul BCS, Adela Răileanu, acuză regimul PAS de alimentarea conflictelor și urii în societate

 

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Adela Raileanu, a adus acuzații grave guvernării într-o declarație recentă. Potrivit acesteia, actualul regim politic a înțeles că poate supraviețui doar prin alimentarea conflictelor și urii în societatea moldovenească.

Decizia de a lichida Ziua Victoriei, care marchează victoria asupra nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost denunțată de Raileanu ca fiind extrem de periculoasă. Potrivit deputatei, această acțiune riscă să declanșeze cele mai imprevizibile procese în societate, intrând în conflict direct cu generații întregi de moldoveni pentru care 9 mai este o zi sfântă.

Raileanu a făcut referire la modul fulgerător în care guvernarea a promovat proiectul de eliminare a Zilei Victoriei în cadrul Parlamentului. Aceasta a susținut că proiectul a fost inclus miercuri, în mod urgent și camuflat pe agenda legislativă, cu încălcarea tuturor procedurilor legislative. Azi, dimineața devreme, proiectul a fost dezbătut în Comisia de profil, declanșând cele mai crâncene discuții din actuala legislatură.

Atașând un fragment din dezbateri, Raileanu a exprimat nedumerirea față de motivele guvernului de a accepta să “de-a foc la propria casă”. Deputata a sugerat că aceasta se întâmplă la comanda străină, acuzând guvernarea PAS că execută toate comenzile venite de la un punct de control extern.

Declarația integrală:

Acest regim a înțeles că poate supraviețui doar prin alimentarea conflictelor și urii în societatea noastră.

Prin lichidarea Zilei Victoriei, ei riscă să declanșeze cele mai imprevizibile procese în societate.

Ei intră în conflict direct cu generații întregi de moldoveni, pentru care 9 mai este o zi sfântă.

Ei execută toate comenzile venite din punctul de control. Și totul se întâmplă fulgerător de repede: proiectul a fost inclus miercuri, urgent și camuflat pe agenda Parlamentului, cu încălcarea tuturor procedurilor legislative. Azi, dimineața devreme, proiectul a fost dezbătut în Comisia de profil, declanșând cele mai crâncene discuții din actuala legislatură. Atașez un scurt fragment din dezbateri.

Nu știu ce e în capul lor, când acceptă să de-a foc la propria casă! Mai ales că o fac la comandă străină.

Mâine, pe data de 26 mai, la ora 9:30, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va desfășura un protest împotriva intenției regimului de a anula Ziua Victoriei din 9 mai și de a marca Ziua Memoriei și Reconcilierii pe 8 mai. Această acțiune vine în urma apelului Comitetului Național de Coordonare “Victoria”.

Total
0
Shares
Total
0
Share