Politic

Deputatul Ilan Șor, despre blocarea activității OrheiLand: ”Cei din PAS sunt deranjați că alții pot să construiască, iar ei nu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, OrheiLand, care a atras de la deschidere milioane de copii și adulți, are acum intrările blocate de către polițiști, sub pretextul pandemiei de coronavirus. Asta în timp ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea OrheiLand, în contextul noilor restricții și limitări privind situația pandemică, instituite la nivelul întregii țări. În plus, parcurile de distracție de la Bălți, de pildă, dar și din alte localități din țară sunt deschise pentru toți. Prezența polițiștilor la OrheiLand nu are nicio legătură cu pandemia. Actuala guvernare, care în jumătate de an a provocat dezastru în toate domeniile, încearcă acum să distrugă OrheiLand, ca să nu existe nimic bun care să contrasteze cu răul lor, a declarat Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost construit acest parc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Atât locuitorii orașului și raionului Orhei, cât și cei din alte localități sunt indignați că accesul la OrheiLand este interzis și că sunt alungați de polițiști din parc.

„Nu este normal ce se întâmplă? Cum să nu le permiți copiilor să se joace într-un parc de distracții? Aici este un loc civilizat, unde este curat, unde se respectă măsurile sanitare. Nu știu ce face Maia Sandu, dar face foarte rău!”, a spus un locuitor al orașului Orhei.

„Am venit aici de la Chișinău, dar polițiștii ne-au spus să facem cale întoarsă. La Chișinău nu sunt astfel de restricții, atunci când vrei să mergi în vreun parc. Tot ce se întâmplă acum depinde de guvernarea noastră, așa că totul este clar…”, a spus un locuitor al capitalei, care a vrut să viziteze OrheiLand.

„De ce să fie închis OrheiLand? Copiii trebuie să se joace. Și așa o ducem greu, nu prea avem motive de bucurie, dar mai și închid astfel de locuri de joacă, de parcuri unde poți să petreci timpul liber de calitate”, a spus un alt cetățean.

Mai în glumă, mai în serios, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a descris situația din ultimele zile de la OrheiLand și a vorbit despre acțiunile penibile și măsurile ilogice luate de Ministerul Afacerilor Interne, dar și de celelalte autorități centrale, care au scopul de a-și bate joc de oameni. Mai mult, edilul susține că polițiștii nu au dreptul să închidă un loc public, în lipsa unei decizii judecătorești sau a unei hotărâri a autorităților locale.

„În prima zi, au fost vreo 50 de polițiști la OrheiLand. Dna Revenco (n. r. ministru de Interne), vreau să vă felicit și să vă spun că, vineri, grupul dvs. de copii – polițiștii, care au fost aici, au învins grupul de copiii care au venit să viziteze parcul. Grupul delegat de dvs. a făcut față, a luptat crâncen cu copilașii, i-a scos pe toți din acest parc, care, repet, este public. De ce nu sunt interzise plimbările în celelalte parcuri din țară? Vreau să vă asigur că nu veți avea de câștigat în lupta cu copiii!”, a declarat Pavel Verejanu, într-un live pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, președintele Consiliului raional Orhei, Dinu Țurcanu, a transmis într-un mesaj postat pe pagina Consiliului raional Orhei că guvernarea, care a decis să detașeze polițiști la OrheiLand, aplică duble standarde.

„De câteva zile, Parcul OrheiLand este împânzit de polițiștii, după ce copiii au fost evacuați cu forța, iar toate intrările și ieșirile au fost baricadate. În același timp însă, alte parcuri de distracții activează în continuare și nimeni, nici Maia Sandu, nici Ana Revenco, nici Ala Nemerenco nu văd o problemă în asta. Iată de exemplu cum este la Bălți. Singura diferență dintre OrheiLand și parcul de distracții din Bălți este că, în primul caz, totul este gratuit, foarte bine securizat și sunt asigurate toate condițiile anti-pandemice, în timp ce dincolo nu se respectă nicio normă. În plus, oamenii achită o grămadă de bani, ca să-și poată distra copiii. Iată, dragii noștri, cum încearcă această guvernare să vă mintă și să vă umilească. Ceea ce trebuie să știți este că lor nu le pasă nici de copiii din Orhei, nici de cei din Bălți și în genere. Ei au o singură preocupare – să înlăture pe oricine care le stă în cale și nu le îndeplinește mofturile”, se arată în mesajul lui Dinu Țurcanu.

Guvernarea a decis să îndrept tunurile spre raionul și municipiul Orhei, să intimideze atât autoritățile, cât și cetățenii, după ce administrația raionului a decis ca școlile din regiune să activeze cu frecvență fizică și a adoptat propriile măsuri în lupta contra pandemiei. În context, Dinu Țurcanu susține următoarele:

„Doamnă președinte Maia Sandu, eu înțeleg că nu vă place de Ilan Șor, de Marina Tauber și nici de Partidul „ȘOR”. Mai știu că sunteți supărată pe noi, conducerea raionului Orhei, pentru că am îndrăznit, vezi Doamne, să avem propria opinie cu privire anumite măsuri care trebuie luate la nivel administrativ. Este dreptul Dumneavoastră să fiți supărată și nu vi-l contest. Dar, în acest caz, nu loviți în noi, ci în cea mai firavă și nevinovată pătură socială – copiii. Ei nu au culoare politică și nu poartă responsabilitate pentru eșecurile și frustrările politicienilor. De aceea, vă rog frumos: retrageți-vă forțele armate de pe teritoriul OrheiLand și lăsați copiii să se joace în voie. Dați-le polițiștilor ceva mai bun de făcut!”, a spus președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

De asemenea, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, declară că tot ce se întâmplă în prezent nu are nicio legătură cu pandemia.

„V-ați întrebat vreodată de ce tuturor guvernanților le stă în gât OrheiLand-ul? Vă spun eu: a doua zi ar distruge acest parc, l-ar dezmembra și l-ar vinde pe bucăți. Și nu doar OrheiLand-ul. Acesta este sindromul ratatului, a celui care nu-i în stare să facă nimic bun și doar să distrugă ceea ce fac alții. Pentru că ei își ies din minți și se îneacă de ură când văd că cineva poate, iar ei nu. Doar niște psihopați, niște oameni bolnavi pot să trimită toată poliția disponibilă ca să alunge niște copii care se joacă în aer liber. Să-i sperie, să-i facă să plângă. Știți ce înseamnă asta? Isterie, disperare, ură. Această guvernare, care în jumătate de an a provocat dezastru în toate domeniile și a aruncat țara cu 20 de ani înapoi, încearcă acum să distrugă orice contrast. Ca să nu existe nimic bun, care să contrasteze cu răul lor. Pentru că binele și răul se văd mai bine prin comparație. Noi însă nu-i vom lăsa să-și întindă labele murdare și peste Orhei și să pângărească ceea ce am construit acolo cu atâta trudă și sudoare. Orheiul le spune NU! acestor mizerii. Pentru că ei trebuie opriți. Ei trebuie să plece! Țara trebuie scoasă din ghearele lor, dacă vrem să mai avem țară”, a declarat Ilan Șor.

Sezonul de iarnă la OrheiLand s-a închis duminică, 30 ianuarie. De luni, parcul intră în perioada pregătirilor pentru sezonul de primăvară. Potrivit administrației OrheiLand, în perioada sărbătorilor de iarnă, parcul a fost vizitat de peste 100 de mii de oameni, care au profitat la maximum de echipamentele de distracție care sunt gratuite pentru toți.

„Este un loc extraordinar. Îmi place foarte mult aici, totul este gratuit, aici am învățat să patinez”, a spus un tânăr.

„Am venit de la Bălți. Este foarte bine aici. Am venit cu copiii și de dragul lor. Aici este o diversitate mare de echipamente de distracție, iar cei mici, dar și adulții au posibilitatea să se simte foarte bine”, a spus o mamă.

Startul sezonului de iarnă a fost dat la OrheiLand în data de 25 decembrie, de Crăciunul pe stil nou. Tot atunci, a fost inaugurat cel mai mare Târg de Crăciun din țară, care, în doar o zi, a atras aproximativ 25 de mii de oameni.

Cel mai mare parc de distracții din Moldova, OrheiLand, a fost inaugurat în 1 iunie 2018, fiind unul din cele mai populare proiecte lansate la inițiativa primarului orașului Orhei de atunci, deputatul Ilan Șor. Liderul Partidului „ȘOR” a spus de mai multe ori că este mândru că a reușit să transforme orașul Orhei într-un loc al familiei și copilăriei fericite. Din 2018 și până în toamna acestui an, OrheiLand a fost vizitat de peste 2,5 milioane de oameni atât din țara noastră, cât și din străinătate.

loading...

Comments are closed.