Deputatul Marcela Nistor a efectuat mai multe vizite în sudul țării

 

Deputatul Marcela Nistor a discutat, ieri, cu mai mulți angajați din domeniul culturii și bibliotecari din orașul Taraclia.

Discuțiile au avut loc în contextul Zilei internaționale a cărții și a drepturilor de autor, dar și a Zilei bibliotecarului, marcată anual la data de 23 aprilie.

Cu această ocazie, parlamentarul a adresat un mesaj de felicitare bibliotecarilor, apreciind dedicația și pasiunea acestora pentru cărți, dar și efortul constant de promovare a culturii și a cunoașterii în comunitate.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte de actualitate din domeniul culturii, printre care viitorul caselor de cultură ca entități juridice, constituirea parteneriatelor între casele de cultură, mobilitatea trupelor de artiști, statutul artistului etc.

În context, deputatul Marcela Nistor a menționat despre faptul că, pe platforma Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, vor fi organizate discuții publice referitoare la statutul artistului, condițiile de muncă ale artiștilor și a profesioniștilor creativi, în vederea elaborării unui cadru legislativ care să sprijine și să recunoască demnitatea acestor profesii.

În cadrul vizitei la Taraclia, parlamentarul Marcela Nistor a avut o întâlnire și cu elevii claselor a X-XII-a de la Liceul Teoretic „Ivan Vazov” din localitate. Tinerii au fost curioși să afle calea pe care o parcurge un politician pentru a obține un mandat de deputat și a reprezenta cetățenii în Parlament, dar și despre responsabilitățile și provocările pe care le au membrii legislativului în activitatea lor.

De asemenea, elevii au discutat despre inițiativele legislative menite să susțină implicarea tinerilor în viața comunității și în procesul decizional. Una dintre inițiativele despre care a relatat deputatul Marcela Nistor a fost Programul Național „Voucherul Cultural”. Programul oferă tinerilor, care au împlinit vârsta de 18 ani, posibilitatea de a intra în posesia unui voucher cultural, în valoare de 1000 de lei, pentru a procura bilete la teatru, concerte sau pentru a procura cărți. Tinerii și-au exprimat aprecierea față de această inițiativă, menționând că astfel vor avea acces facilitat la produsele și serviciile culturale.

Total
0
Shares
Total
0
Share