Deputatul Marina Tauber a cerut instanței revocarea procurorului Ghenadie Epure

 

Deputatul Marina Tauber și avocații săi au cerut, în cadrul ședinței de judecată de ieri, ca instanța să îl revoce pe procurorul Ghenadie Epure.

Într-un interviu oferit jurnaliștilor, Tauber a reamintit că, în urmă cu câteva zile, a depus o plângere penală împotriva acestui procuror și a ofițerului de la Procuratura Anticorupție, Oleg Crîșmaru, în legătură cu reținerea sa ilegală din 1 mai.

„Au fost încălcate toate procedurile în timpul reținerii. Am fost reținută la ora 09:50, iar mandatul de reținere a apărut abia peste trei ore, când au venit colaboratorii procuraturii. Preț de câteva ore am fost într-o situație neclară, timp în care nimeni nu mi-a dat nicio explicație. Am fost reținută ilegal timp de trei ore, am fost reținut de forța…”, a dezvăluit Marina Tauber.

”Ieri, în timpul ședinței de judecată, am cerut revocarea acestui procuror. Am fost prea toleranți în tot acest an, în calitate de reprezentanți ai principalei forțe de opoziție am făcut totul pentru a fi cât mai diplomați și suntem cei mai interesați ca adevărul să iasă la iveală în acest caz, de aceea am cerut inițial ca toate audierile din instanță să fie publice.

Și am sperat foarte mult că instanța îl va revoca pe procurorul Ghenadie Epure. Dar nu ne vom opri aici și vom lupta în toate instanțele, inclusiv cele internaționale, pentru ca el și Oleg Crîșmaru, precum și alte persoane implicate în această ilegalitate, să fie aduși în fața justiției și trași la răspundere.

Și voi spune încă o dată că nici Ilan Șor, nici colegii noștri din partid, nici eu nu am făcut nimic ilegal în acest caz sau în alte ocazii”, a declarat Tauber în timp ce ședința de judecată era în desfășurare.

De asemenea, Marina Tauber a subliniat că va insista ca șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și adjunctul ei, Vasile Plevan, să fie supuși testului la poligraf pentru a clarifica situația cu șantajul deschis al bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul.

Total
0
Shares
Total
0
Share