Politic

Deputatul socialist respinge acuzațiile ambasadorului azer: Nu vreau să vorbesc despre cum armenii au fost bătuți cu drapelul moldovenesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PSRM, Gaik Vartanean, neagă declarația ambasadorului Azerbaidjanului Gudsi Osmanov, precum că ar sta în spatele incidentului din 22 iulie în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău, când reprezentanții diasporei armene și azere s-au luat la bătaie, transmite Telegraph.md, cu referire la NewsIn.md

Potrivit socialistului, anume Azerbaidjanul ar dori să implice R.Moldova în conflictul armeano-azer. Mai mult ca atât, Vartanean menționează că cei care au provocat bătaia din fața Ambasadei Armeniei au fost anume reprezentanții diasporei azere.

„Nici nu vreau să vorbesc despre cum armenii au fost bătuți cu drapelul moldovenesc sau cum au fost bătuți polițiștii. Sper că autoritățile se vor lămuri”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Amintim că reprezentanții comunităților azere și armene din R. Moldova s-au luat la bătaie chiar în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău. Acesta urma să fie un „marș pașnic în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan”.

Ambasadorul Azerbaidjanului în R.Moldova, Gudsi Osmanov a declarat că deputatul PSRM Gaik Vartanean și consilierul lui Igor Dodon, Ernest Vardanean, se fac vinovați de incidentul din această dimineață la Ambasada Armeniei din Chișinău unde mai multe persoane de etnie armeană și azeră s-au luat la bătaie.

Citește și: Greceanîi explică substratul legal al deciziei de dezbatere a moțiunii de cenzură

loading...

Comments are closed.