Alte știri

Deschide.md: Platon nu se lasă de atacurile raider. Acesta încă mai visează la cele două clădiri din centrul Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon îl sfidează pe Procurorul General și nu renunță la ideea de a intra în posesia celor două imobile din centrul Capitalei – Casa Modei și fosta clădire ASITO. Avocații săi au contestat zilele acestea încheierea pronunțată pe 5 mai de Judecătoria Ciocana – hotărâre potrivit căreia clădirile rămân în posesia fondatorului Accent Group, Vladimir Russu, relatează Deschide.MD.

Platon contestă și cere anularea Ordononaței Procurorului General din 6 aprilie, 2021, în pofida faptului că cel din urmă a cerut și instanțelor ierarhic superioare să nu revalideze dubioasa decizie din decembrie, 2020 care – de n-ar fi fost anulată – ar fi transferat imobilele în posesia lui Platon.

Cu alte cuvinte, Veaceslav Platon face uz de toate instrumentele procedurale ca să mențină cu orice preț cazul pe masa justițiabililor, chiar dacă acțiunile sale – spun juriștii – sunt lipsite de logică juridică.

Amintim că la începutul lunii aprilie, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care cele două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate. În concret, este vorba despre ”Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL ”Interprimcolect” și , respectiv, ”Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon. Prin urmare, Procurorul General a restabilit drepturile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Chiar dacă procurorul general a anulat acele ordonanțe, Veaceslav Platon o ține una și bună, că el are dreptul la cele două imobile și a cerut în instanță anularea ordonanței procurorului general.

loading...

Comments are closed.