Descoperirea Microsoft: China s-ar folosi de inteligența artificială pentru a influența alegătorii din SUA

Cercetătorii Microsoft au declarat că ar fi descoperit o reţea de conturi de pe reţele sociale false, controlate de chinezi, care încearcă să influenţeze alegătorii din SUA prin utilizarea inteligenţei artificiale, scrie Digi24.ro

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze la Washington a declarat că acuzaţiile că China ar folosi AI pentru a crea conturi false pe reţelele sociale sunt „pline de prejudecăţi şi speculaţii rău intenţionate” şi că China pledează pentru utilizarea în siguranţă a AI.

Într-un nou raport de cercetare, Microsoft a spus că conturile de pe reţelele sociale făceau parte dintr-o operaţiune de informare chineză suspectată.

Campania a avut asemănări cu activitatea pe care Departamentul de Justiţie al SUA a atribuit-o „unui grup de elită din cadrul Ministerului Securităţii Publice (Chinez)”, a spus Microsoft.

Cercetătorii nu au precizat ce platforme de social media au fost afectate, dar capturile de ecran din raportul lor au arătat postări de pe ceea ce părea a fi Facebook şi Twitter, acum cunoscută sub numele de X.

Total
0
Shares
Total
0
Share