Alte știri

Deși pretinde că este promotoare a integrității, Maia Sandu încă nu și-a prezentat Declarația de avere și interese pentru anul 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși pretinde că este o promotoare a integrității, președintele Maia Sandu încă nu și-a prezentat Declarația de avere și interese pentru anul 2020, informează Telegraph.md

Potrivit Portalului Declarațiilor deținut de ANI, Maia Sandu a prezentat la începutul lunii ianuarie doar declarația pentru anul 2019, iar pentru 2020 nu a prezentat-o nici până în prezent.

Conform legislației în vigoare, și anume art.6 din Legea nr.133/2016, ”declarația se depune anual, până în data de 31 martie, indicându-se veniturile obținute de către subiectul declarării împreună cu membrii de familie, concubinul/concubina lui în anul fiscal precedent, de asemenea bunurile deținute şi interesele personale prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. b)–m) la data depunerii declarației”.

Maia Sandu, în calitate de Președinte al Republicii Moldova, este obligată să depună declarația în formă electronică prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială a Autorității Naționale de Integritate, documentul urmând să fie făcut public imediat.

”Președintele Maia Sandu nu a depus Declarația anuală, mai are 8 zile la dispoziție”, ne-a declarat Maria Dastic, purtătorul de cuvânt al ANI.

”Dacă declarațiile nu vor fi depuse în termenii legali, subiecții riscă sancțiuni în mărime de la 3000 la 4500 lei, inclusiv inițierea unui control al averii. La fel, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, funcționarii riscă să devină subiecții unei proceduri de control sau a unei cauze sub aspect penal/fiscal”, avertizează ANI.

loading...

Comments are closed.