Externe

Detalii CUTREMURĂTOARE despre doborârea avionului ucrainean: O rachetă a lovit chiar sub cabina piloților. Au murit instantaneu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Una dintre rachetele iraniene cu care a fost doborât avionul ucrainean a explodat chiar sub cabina piloților, potrivit secretarul Consiliului ucrainean pentru Apărare şi Securitate Naţională, Oleksiy Danilov, citat de BBC.

„A lovit carlinga în zona inferioară. Considerăm că este o dovadă importantă, care explică în acelaşi timp de ce nu s-a auzit nimic din cabina piloţilor. Aceştia au murit instantaneu”, a declarat Oleksiy Danilov pentru sursa citată.

Oficialul ucrainean a mai precizat că urmele lăsate de rachete se pot vedea încă pe rămășițele avionului și a reproșat faptul că iranienii au folosit buldozere la locul prăbușirii aeronavei, ceea ce a îngreunat ancheta specialiștilor ucraineni.

„Iranul este o ţară dificilă şi ne-am temut că ne vor trimite specialiştii acasă”, a mai spus oficialul de la Kiev.

Iranul a recunoscut, sâmbătă, că a doborârt ”din greșeală”, avionul ucrainean care decolase de la teheran și trebuia să ajungă la Kiev. La bordul aeronavei de aflau 167 de pasageri și nou membri ai echipajului. Dintre aceștia, 82 erau iranieni, 63 canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 4 afgani, și câte trei din Germania și Marea Britanie.

Citește și: Iranul își cere iertare pentru avionul doborât. Preşedintele iranian i-a sunat pe Zelenski și pe Premierul canadian

 

loading...

Comments are closed.