Politic

Detalii de la Congresul democraților: Alegerea noului lider, modificarea statutului și denumirii

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă filă în istoria PDM. Formațiunea și-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat European (PSDE). Președinte al PSDE a fost ales Ion Sula, Președinte al OT PDM Ialoveni, ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Deciziile au fost adoptate astăzi, în cadrul Congresului X extraordinar al formațiunii. În calitate de invitați la forum au participat Președintele PSD din România, Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților în Parlamentul României, vicepreședintele PSD România,  Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Victor Negrescu, deputat în Parlamentul European și alți reprezentanți ai PSD România.

În debutul lucrărilor Congresului, Președintele interimar al PDM,  Monica Babuc, a prezentat raportul de activitate pe perioada exercitării mandatului și acțiunile întreprinse în procesul de reconstrucție a partidului și de transformare a acestuia într-un veritabil partid social democrat european.

„Înțelegem misiunea actuală a partidului ca fiind una de a pune bazele stângii europene în R. Moldova. Putem da semnalul schimbării atât celor din interiorul organizațiilor de partid, cât și celor ce țin de prestația publică, acțiuni, prezență pe agenda socială, comunicare politică – toate acestea pentru a veni în suportul oamenilor, pentru a demonstra calitatea profesioniștilor noștri și pentru a oferi soluții durabile societății moldovenești aflate în impas”, a declarat Monica Babuc.

Potrivit lui Babuc, poziția de fondator al stângii europene va fi cu atât mai credibilă cu cât partidul va începe dezlipirea stângii din zona comunistă și pro-rusă, fapt ce va ajuta la relansarea politică a partidului.

Președintele PSD din România, Marcel Ciolacu, a apreciat parteneriatul strategic dintre cele două formațiuni, dorindu-le colegilor din R. Moldova mult succes, pentru a-și duce la bun sfârșit obiectivele propuse.

„R. Moldova are nevoie mai mult ca oricând de un partid social democrat european, de un partid de stânga , care să aducă echilibru, stabilitate, reformă și siguranța perspectivei europene. Oamenii așteaptă de la Dvs. soluții! Ați avut cel mai performant Guvern din istoria R. Moldova. Aici este resursa cea mai importantă care face puntea dintre Dvs. și români”, a menționat Marcel Ciolacu.

Președintele ales al PSDE,  Ion Sula, a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și a declarat că este determinat să consolideze echipa și să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a țării și bunăstarea cetățenilor.

„În echipa PSDE avem oameni de o valoare, cu experiență, oameni care știu să conducă țara la nivel local, raional și central. Suntem unicul partid care poate să vină cu soluții la problemele oamenilor, iar cetățenii R. Moldova au astăzi nevoie de noi, pentru că noi putem aduce bunăstare RM și fiecărui cetățean,” a declarat Președintele ales al PSDE, Ion Sula.

În cadrul Congresului, au mai fost aprobate: simbolul PSDE, modificări în Programul și în Statutul partidului și noua componență a Consiliului Politic Național.

”Partidul Social Democrat European(PSDE) este singurul partid de centru stânga european, care promovează doctrina social-democrată, bazată pe echitate, solidaritate, politici economice social orientate.

Formațiunea se angajează să contribuie pe toate căile la valorificarea statului R. Moldova de țară candidat pentru aderare la UE și la accelerarea parcursului european al țării noastre.

PSDE este membru al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și a Internaționale Socialiste și va dezvolta un parteneriat strategic cu Partidul Social Democrat din România.

La lucrările Congresului au participat 344 de delegați din majoritatea raioanelor țării și din municipiile Chișinău și Bălți”, transmite formațiunea.

loading...

Comments are closed.