Politic

Detalii despre coruperea deputaților socialiști. Sumele propuse oscilau între 400 000 și 500 000 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui interviu pentru portalul Agora.md, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a vorbit despre încercările de corupere a deputaților socialiști, transmite Telegraph.md

Dodon a afirmat că mai mulți deputați din fracțiunea PSRM au fost abordați cu scopul de a-i face să părăsească partidul lor, aderând la grupul PRO MOLDOVA sau Partidul Șor.

Șeful statului a declarat că sumele propuse acestor deputați oscilează între 400 000 și 500 000 de euro. Propunerile au fost făcute prin intermediari sau chiar prin rude. Mai mult de atât, comanditarii corupției politice aveau pregătite chiar și comunicatele oficiale pentru acești parlamentari, în cazul ieșirii lor din partid. Unii deputați au sesizat deja Procuratura, în acest caz.

„Li s-a oferit și si textul de comunicat, totul. Unii s-au adresat oficial la Procuratura Generală, sunt cauze penale deschise în acest sens”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon spune că în paralel sunt abordați și primarii localităților. Astfel, unui primar din Cahul i-a fost propus utilaj tehnic, pentru a părăsi PSRM.

Președintele spune că pentru grupul PRO MOLDOVA și Partidul Șor este principial de a atrage deputați din PSRM, pentru a demonstra că există fisuri în partid.

Citește și: OPINIE // Chiar dacă PSRM și PDM nu vor reuși să păstreze majoritatea parlamentară, guvernul Chicu poate supraviețui

loading...

Comments are closed.