Detalii oficiale despre Adunarea din 21 mai, convocată de Maia Sandu

Pe 21 mai curent, începând cu ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc Adunarea „Moldova Europeană” – o inițiativă lansată de președinta Maia Sandu. În contextul în care Guvernul este responsabil pentru organizarea evenimentului, șeful Cancelariei de Stat, Artur Mija, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre acțiunile întreprinse pentru buna desfășurare a adunării și alte detalii importante ce țin de întrunirea pașnică de la sfârșitul acestei săptămâni.

Potrivit secretarului general al Guvernului, evenimentul va fi compus din două părți – adresări către cetățeni și un program artistic, care va fi plasat pe site-ul moldovaeuropeana.md cu câteva zile înainte de adunare. Tot pe pagina web, poate fi găsită harta locațiilor în care se vor reuni cetățenii din diasporă din circa 33 de capitale și orașe europene.

Secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a îndemnat cetățenii să participe la Adunarea „Moldova Europeană”, menționând că evenimentul este unul apolitic, iar siguranța oamenilor în desfășurarea acestuia este o prioritate pentru Executiv.

„Vreau să accentuez că inspectoratul de poliție, instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze – instituțiile noastre au demonstrat că pot asigura ordinea și securitatea oamenilor”, a spus Artur Mija.

Secretarul general al Guvernului s-a referit și la aspectele logistice, subliniind că vor fi instalate blocuri sanitare, iar la solicitare va fi repartizată apa potabilă. Totodată, urmează a fi amenajate 4 zone mari de parcare, în funcție de intrarea în oraș – harta parcărilor poate fi accesată pe moldovaeuropeana.md. Un alt aspect ține de transport, în acest sens Guvernul continuă să lucreze cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a asigura fluidizarea traficului, astfel încât cetățenii care doresc să ajungă la Adunare să o poată face liber, neîngrădit și fără obstacole.

În Chișinău transportul public va circula în mod obișnuit, cu excepția faptului că Piața Marii Adunări Naționale va fi rezervată evenimentului. Pe 21 mai, la solicitarea Executivului numărul de unități de transport public din Chișinău și suburbii va fi suplimentat.

Total
0
Shares
Total
0
Share