Dezoligarhizarea continuă! Cheltuielile pentru Preşedinţie s-au dublat

igor dodon, alegeri anticipate, dodon negocieri, majoritate parlamentara, curtea constitutionala, ultimatum dodon

Întreţinerea Preşedinţiei, în frunte cu şeful statului Igor Dodon, îi costă tot mai scump pe moldoveni. Până la sfârşitul acestui an, cheltuielile pentru Aparatul prezidenţial s-ar putea dubla faţă de 2016, atunci când Dodon a fost ales preşedinte.

Datele sunt publice şi pot fi analizate pe noul portal lansat de către Ministerul Finanţelor, unde sunt indicate cheltuielile din bugetul de stat, transmite Prime TV

Potrivit cifrelor prezentate pe portalul buget.mf.gov.md, în anul 2016, pentru întreţinerea Preşedinţiei au fost alocate peste 14 milioane de lei din bugetul de stat. Dintre aceştia, în jur de zece milioane de lei au fost direcționate pentru achitarea salariilor angajaţilor. Un an mai târziu, în 2017, suma a crescut cu aproape două milioane de lei, iar anul trecut cheltuielile Preşedinţiei s-au cifrat la aproape 19 milioane de lei, dintre care în jur de 12 milioane au fost cheltuite pentru salariile angajaţilor.

Datele Ministerului Finanţelor mai arată că la finele acestui an cheltuielile pentru întreţinerea Aparatului prezidenţial se vor dubla faţă de 2016. Asta în condiţiile în care doar în primele cinci luni ale acestui an, Preşedinţia a cheltuit aproape 12 milioane de lei. Potrivit datelor prezentate, în acest an Preşedinţia va aduce un venit la bugetul de stat de doar 144 de mii de lei.

Reprezentanții Președinției nu au venit cu o reacție.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share