Dezvăluiri despre justiție la comanda politicienilor corupți în tandem cu criminalii și procurorii

”Astăzi vin în fața poporului nostru să aduc informații cum politicienii corupți fac influențe necorespunzătoare, mână-n mână cu criminalii și cu unii angajați ai organelor de drept și justiție pentru intimidarea oponenților electorali, pentru fabricarea unor dosare la comandă”, a spus liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, referindu-se la Cazul ”Verde de Briliant”, instrumentat de Ludmila Zaharia de la Procuratura din Sîngerei.

Gheorghe Cavcaliuc a explicat din start că cazul de la Sîngerei este un conflict interpersonal, între rude, având calificare juridică de contravenție, numai că politicieni corupți speriați de ascensiunea PACE, au dat indicații ilegale pe care unii angajați ai procuraturii le-au urmat. Potrivit art 266 și 271 din Codul de Procedură Penală se vede că cercetarea acestui caz nu este de competența procuraturii, dar prin abuz au preluat dosarul și au făcut cercetări.

S-a avut în vedere terfelirea imaginii liderului PACE, intimidarea membrilor de partid în timpul campaniei electorale, reținerea membrului PACE Tudor Bălan fiind clar un caz de deținut politic în Republica Moldova, care va fi adus la cunoștința tuturor organismelor internaționale.

”Nu au ezitat ca în plină campanie electorală să ceară reținerea mea, trimițând o cerere la Comisia Electorală Centrală, graba și presiunile fiind foarte mari, frica ca această forță politică de oameni noi și profesioniști să nu ajungă în instituțiile statului fiind uriașă. Știu că odată ajunși la guvernare vom băga la pușcărie 30 de politicieni și parlamentari corupți”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc.

Cum este șantajată procuroarea Ludmila Zaharia pentru a scoate PACE din cursa electorală?

Soțul acesteia, Andrei Zaharia, angajat ca ofițer de patrulare, în anul 2019, conducând în stare de ebrietate, pe traseul Pîrlița – Nisporeni a accidentat un biciclist și a fugit de la locul accidentului. În anul 2020, în ciuda intervențiilor procuroarei Ludmila Zaharia este pornit un dosar penal, nr 2020248021, unde Andrei Zaharia este inculpat pentru accidentarea biciclistului și părăsirea locului accidentului. Dosar nefinalizat prin trimiterea în judecată.

”Se duce la pușcărie Gheorghe Cavcaliuc, chiar dacă nu este vinovat, sau soțul tău, Andrei Zaharia, pleacă la pușcărie, i s-a spus procuroarei Ludmila Zaharia. Iar ea a ales să mă persecute pe mine, să pornească acțiuni ilegale împotriva mea”, a explicat liderul PACE.

De altfel, Procuroarea Ludmila Zaharia are o reputație profesională pătată. A avut câteva sancțiuni, una din ele vizând art. 38 litera a din legea 3/2016 când a fost sancționată pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu.

Nici în privința veniturilor, familia Ludmila și Andrei Zaharia nu sunt curați! Ei declară în fiecare an venituri de mii de euro, mascate ca fiind cadouri de la rude sau donații.

Au declarat în 2017 – 5.000 de euro, cadou de la rude, în 2018 – 31.000 de euro, cadou de la rude, în 2019 – 17.000 de euro, donație de la părinți, iar în 2020 – 11.000 de euro, donație de la părinți. Există bănuieli rezonabile că acești bani vin din răsplata pentru clasarea ilegală a unor dosare penale, sau din activitatea ilegală a soțului, ofițer de patrulare.

Aici apare un alt motiv de incompatibilitate al procuroarei Ludmila Zaharia, de dușmănie personală cu Gheorghe Cavcaliuc. În anul 2018 prin ordinul 257/24 mai 2018 fiind conducător în cadrul Poliției Naționale Gheorghe Cavcaliuc a desfășurat o anchetă de serviciu și a descoperit că soțul procuroarei Ludmila Zaharia, Andrei Zaharia, falsifica procesele-verbale ale șoferilor prinși cu diverse contravenții. Ce făcea Andrei Zaharia? Falsifica sumele din procesele verbale de contravenție ale șoferilor. L-a sancționat aspru.

Deci procuroarea Ludmila Zaharia are multe motive să ne persecute și să execute ordinele ilegale pe care le-a primit în cadrul unor întâlniri secrete. I s-a promis că nu se va porni o cercetarea privind clasarea cauzelor penale din ultimii 5 ani, că nu se trimite la ANI sesizarea privind sumele de mii de euro declarate în fals ca fiind primite de la rude. Iar după ce-l va trimite pe Gheorghe Cavcaliuc în judecată va fi avansată într-o structură specializată a Procuraturii de la Bălți. Soțul ei, Andrei Zaharia, în afară că scapă de pușcărie pentru accidentul pe care l-a făcut, va fi avansat și transferat la Bălți, proces de transfer ce a început deja.

Astăzi, Gheorghe Cavcaliuc a depus la Procuratura generală o cerere de recuzare a procurorului Ludmila Zaharia, a tuturor procurorilor din Sîngerei. ”Consider că conducerea Procuraturii Generale este dezinformată privind acest caz, la comanda unor politicieni corupți care doresc reținerea și defăimarea mea, scoaterea din cursa electorală a PACE”, a spus Gheorghe Cavcaliuc.

Au fost depuse mai multe demersuri, cu probele aferente, la toate ambasadele, la organizațiile care monitorizează alegerile, OSCE, Promo-Lex, etc.

”Sunt conștient că presiunile vor fi și mai mari după dezvăluirile mele. Pentru că se tem de mine și de PACE. Mai sunt informații, pe care urmează să le prezint, cine sunt procurorii, politicienii și interlopii care au participat la aceste întruniri ilegale în care s-au dat ordine ilegale”, a spus liderul PACE.

În final, Gheorghe Cavcaliuc s-a adresat direct Procurorului General rugându-l să dispună Serviciului de Securitate Internă să pornească o anchetă în cazul celor care au semnat documentele în dosarul de la Sîngerei, o analiză a sumelor pe care le-a obținut procuroarea Ludmila Zaharia în ultimii 5 ani, să examineze cauzele de clasare din ultimii 5 ani de zile semnate de procuroarea Ludmila Zaharia. Totodată i-a cerut Procurorului general să examineze personal cererea de recuzare a procurorilor din Sîngerei și strămutarea către o altă unitate de procuratură.

”Vreau să mă adresez colegilor din partid. Sunteți o echipă de oameni profesioniști, integri, care nu a mai fost în Parlament. Ne-am implicat în această luptă crâncenă pentru că am înțeles că Republica Moldova nu are viitor dacă nu este condusă de oameni integri. Care poate să facă Ordine! Vă mulțumesc pentru efortul pe care-l faceți, modul în care transmiteți mesajul. Mai sunt câteva zile, vă rog să măriți cadența întâlnilor cu oamenii, să le explicați de ce trebuie să voteze PACE”, a spus liderul Gheorghe Cavcaliuc.

Comunicat de presă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share