Politic

DIICOT a confirmat oficial pentru Ziarul de Gardă că Plahotniuc nu este cercetat penal în România. Își va cere scuze Val Butnaru și Jurnal TV?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a confirmat pentru ZdG că președintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu este cercetat penal în România, așa cum a insinuat Val Butnaru în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, adică nu față de persoane, ci față de faptă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment”, se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT.

De asemenea, în cadrul briefingului de presă, purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat că pe numele lui Vlad Pahotniuc nu este deschis niciun dosar penal în România.

„Este un fals grosolan, domnul Plahotniuc nu este cercetat în România. În fapt, este vorba de o plângere penală înaintată de inculpatul Veaceslav Platon împotriva domnului Vlad Plahotniuc cu ceva timp în urmă, organele de urmarire penală din România au procedat la înregistrarea ei și la verificarea ei, asa cum legea obligă, nu este nimic ieșit din comun.”, a declarat Gamurari.

Cu toate acestea, o bună parte din presa de la Chișinău, printre care și Unimedia, ProTV, TV8, Agora.md, Independen.md și altele, au preluat campania de manipulare lansată de Jurnal TV, fără să se adreseze oficial la DIICOT și au informat precum că Plahotniuc ar avea dosar penal în România. 

Raspuns DIICOT pentru Ziarul de Gardă:

loading...

Comments are closed.