Oficial

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă, iar instituţiile de stat vor lucra în regim obişnuit.

Totodată, vor fi relaxate unele restricţii pentru HoReCa, a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon în vlogul său săptămânal, scrie IPN.

Igor Dodon a menţionat că în privinţa ridicării restricţiilor sunt prevăzute mai multe etape. Dacă dinamica pozitivă a morbidităţii COVID-19 se va menţine până la sfârşitul săptămânii, nu este exclus că pe 27 aprilie vor fi reduse din restricţiile ce privesc activităţile economice, iar angajaţii întreprinderilor respective vor putea să revină la locul de muncă. La sfârşitul săptămânii viitoare, vor fi redeschise şi magazinele de haine pentru copii.

După data de 15 mai, când se termină starea de urgenţă, se preconizează redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor. Igor Dodon a mai spus că va da indicaţii să fie reactivate platformele de înscriere a copiilor în clasa I-a.

Tot în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricţiile pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară. Legat de evenimentele în masă, nunţi, cumătrii etc., restricţiile vor fi prelungite câteva luni după ieşirea din situaţia de criză.

De asemenea, preşedintele a precizat că nu sunt impuse restricţii la lucrările agricole de primăvară.

Stare de urgenţă în Republica Moldova se va menţine până pe 15 mai.

Citește și: OFICIAL // Informații sistematizate de la ședința de astăzi a Guvernului. Ce s-a discutat ce și ce proiecte de legi au fost înaintate Parlamentului

loading...

Comments are closed.