Social

Din cauza ninsorii 55 de localități din țară au rămas fără curent electric. Drumarii lucrează pentru a curăți traseele naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform datelor operative colectate de la distribuitorii de energie electrică la data de 18 ianuarie, la ora 06.00 au fost deconectate parțial de la energia electrică 55 de localități din 13 raioane. Autoritățile dau asigurări că în republică, toate traseele naționale și accesul spre localități sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

Angajații subdiviziunilor teritoriale ale IGSU în comun cu angajații INP patrulează și monitorizează porțiunile de drumuri cu risc de înzăpezire. La lucrările de amplasare a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 148 de unităţi de tehnică şi 185 de persoane, fiind împrăștiate circa 1.200 de tone de material antiderapant.

Fără curent electric rămân deocamdată mai multe localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Orhei, Hâncești, Telenești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Basarabeasca, Leova Ungheni și UTA Găgăuzia. Pentru restabilirea curentului lucrează echipele specializate. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează situația din țară. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

loading...

Comments are closed.