Alte știri

Din cauza precipitațiilor și vântului puternic zeci de hectare de culturi agricole au fost distruse

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ploile torențiale din ultima perioadă au făcut prăpăd pe tot teritoriul țării, iar în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii. Precipitațiile din 19 iulie au afectat mai multe hectare de culturi agricole în sate din raionale Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia, informează Hotnews.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În localitatea Dubna raionul Soroca, ploile cu grindină au prejudiciat 185 ha de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grâu. În satul Stoicani, precipitațiile și vântul puternic a smuls 100 foi de ardezii de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia – Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.

Totodată, prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km.

La Comrat precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grâu. Din cauza ploilor abundente în localitatea Ciocâlteni din raionul Orhei au fost distruse 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb.

Potrivit informațiilor, la fața locului în toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu căderea ploilor izolat cu averse puternice , în intervalul 20-21 iulie poate avea loc formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale, dar și creșterea locală a nivelului apei în râurile mici.

Citește și: Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social s-a întrunit într-o nouă ședință de lucru

loading...

Comments are closed.